My Stick Family from WiddlyTinks.com
sekadar blog @ diari peribadi untuk curahan @ luahan rasa...untuk tatapan diri sendiri dan anak2 kemudian hari...

Friday, February 10, 2017

Tahun Baru 2017

Assalamualaikum wrb

Selamat Tahun Baru 2017. hihihih macam biasa kak sue update blog pada bulan februari..Kelas gitu...

Alhamdulillah, masih diberi ruang untuk menulis dalam blog kesayangan.  Tahun nih banyak membawa perubahan kepada kak su dan family. Berdoa semoga dimudahkan dan diberkati hidup ini.

Ooo ye...pada 22-23hb Januari aritu kak su dan semua ahli keluarga pergi bercuti ke Langkawi gitu. Plan dah lama dek non...booking flight dari bulan 9 2016. Syukur kami selamat pergi dan balik. So next trip....still under planning.

Gambar x dpt nak share sebab semua dalam handphone,...bebila free nanti, kak su update balik yer.

Bawah nih gambar muezza my cat...hilang dari radar setelah kami balik dari Langkawi. Hilang separuh nyawaku...

Thursday, June 9, 2016

Salam Ramadhan 2016 - 1432H

Alhamdulillah...hari ini genap 4 ramadhan kita berpuasa....masih seperti dahulu, puasa pertama berbuka di rumah mak...hari kedua dan seterusnya berbuka dirumah. Afdalnya aku lebih suka berbuka dirumah kerana makan seadanya, tidak membazir dan habis sepenuhnya. Namun alhamdulillah masih dicurahkan rezeki dari sekeliling.

Ramadhan kali ini juga aku tidak ke pasar ramadhan, selesa memasak sendiri seperti hari2 biasa. Masak yang ringkas2 sahaja...janji habis tidak membazir.

Menu Ramadhan ke 4
1. Sup Tulang
2. Ayam Masak Merah
3. Ulam jering/ timun
4. Air Tembikai gituuuu....

Semuanya hasil air tangan aku sendiri...yang pasti sedapppp...

Daaaa...jommm prepare apa yg patut...

Friday, March 25, 2016

Thursday, February 18, 2016

Selamat Tahun Baru 2016

Assalamualaikum duniaaaaaa.... 
Heheehehe dah masuk bulan feb 2016...baru dpt mengupdate kitaran hidup....alhamdulillah semuanya sihat2 belaka dan kehidupan seperti biasa...

Anyway nak citer sikit penutup tirai tahun 2015...byk duka dari suka...selalunya kami akan bercuti pada hari sekolah dan bukannya pada cuti sekolah. So...pada penghujung bulan 10 kami sekeluarga serta adik beradik pergi bercuti ke kota Melaka.... enjoy but limited time ...rushing...sbb pergi 2 hari 1 malam jek. Memang x puas nak berjalan2 ditambah pula anak2 enjoy main pool je.

So berbalik pada penutup tirai 2015....kami diuji dengan pelbagai dugaan kesihatan. Satu kelurga terkena tempiasnya. Bermula dengan suami yang kena demam denggi diikuti dengan aku PULAA...selang seminggu suami keluar hospital,,,,aku pula disuspek demam denggi...waaaaa...nasib baik x teruk,,,just amik darah je setiap hari,,,,TAPIIII....sempat la merasa naik ambulan ke Hospital Banting. Aku belum sihat...along pula demam panass jee,,,dah berhari,,,,amik darah juga nasib bukan demam denggi... 

Baru nak kebah...adam pula...waaaaaaa...ujian apakah ini...adam admit seminggu gak...demam adam memang tinggi cecah 40 darjah celcius...mmg panas sangat kalau ikut bidang perubatan...aku lemahhhh bila adam yang kena,,,kalau orang tua aku x kisah sgt...ini anak aku yg kecik....sedih sgt tengok dia...asik amik darah...telinga sampai merah2 sebab panas sangat.

Elok adam keluar seminggu...aiman pulaaaa...Allah aku hanya redha dan pasrah sahaja...aku tempuhi segala dugaan dan ujian yang mendatang. Alhamdulillah...aiman warded 2 hari sahaja....lega sangat sebab aku rasa dah x bermaya sangat...letih, lesu ketika menjaga mereka2 semua di hospital. Tidur tah ke mana...makan pun lebih kurang...alas perut jek.

Ok la....nanti sambung lagi,,,banyak lak nak citer...tapi mata dah nak zzzzzz...

Assalamualaikum...byeeee...

Thursday, October 23, 2014

ASSALAMUALAIKUM WRB

Assalamualaikum my diary....

Lama x munculkan diri...alhamdulillah masih sihat...,masih diberi nafas untuk meneruskan kehidupan ini...setahun sudah berlalu....akak dah jadi surirumah sepenuh masa....bermula episod seorang surirumah yang berhemah....ahahhahah...

Sekarang kerja akak hanya memasak...ambil anak2 dari sekolah...dan part time bakers...syukur...masih diberi kesempatan untuk beribadah dan mencari pahala....

Daaaaa....arini rajin ke library....so gunakan kuasa wifi untuk laptop kesayangan ku...byk nk explore kt library nih...dr terceruk kt umah...better g sini...byk bahan bacaan... 

ok dear....nk mentelaah buku...majalah dll....c u again.....

Thursday, October 24, 2013

HIDUP PERLU DITERUSKAN.............

Salam rindu pada semua, pada yang mengenali atau tidak....lama x update blog yang satu nih...sedih...tergamam...x tau nak wat macam mana...syarikat tempat aku kerja ada masalah sedikit...jadinya aku nih kadang kala pergi kerja...kadangkala dicutikan...ekekekeekk tak kisahla kan...aku support pada syarikat nih...sekiranya masih diperlukan, aku sudi bekerjasama selama-lamanya....

Alhamdulillah...ALLAH swt telah melorongkan yang terbaik buat aku...dikala ini suami aku telah stabil keadaannya, jadi dapatlah akak bernafas sikit...sesungguhnya semua yang berlaku ada hikmahnya...

Cerita raya haji, tahun nih aku raya kat rembau...setelah solat raya, aku sekeluarga gerak ke rembau...mungkin suami nak beralih arah seketika. Lagipun kami dah lama tak balik sana...so 2 in 1 la nih...anak2 enjoy sangat tapi macam biasalah riuh rendah je dalam kereta...inilah kenangan aku....5-6 tahun akan datang...anak2 akan ada hidupnya sendiri...waawawa sedihnyaaaa....

Errrkkk...x mo sedih2 laaa...move on...bangkit la semua ye dari lena yang panjang....ekeekekek apa yang terjadi hidup perlu diteruskan....selagi kita masih bernafas...jadilah khalifah di muka bumi ini dengan sebaiknya....

Friday, September 27, 2013

APA CERITA PROJEK BAKING...

hahahaha tajuk x menahan hokeyyyy....mak dah lama rest dari baking nih tau...tak tau kenapa...dan mengapa jadi begini...hakhakhakh hati mak senang kot....tak payah fikir macam2 nak carik duit...mungkin ini juga adalah masa rehatku setelah berpuluh tahun menabur bakti....hihihihi apapun aku tetap mengambil order kecilan je...malas nak semakkan kepala dengan benda remeh2 nih...aku nak rilek and enjoy life nih...

Aku juga mempunyai target untuk hapuskan segala hutang piutang yang ada....Alhamdulillah...hutang2 aku hampir susut...dan aku juga target nak rembat HP for cash...hiihihi kena la menabung 1-2 ratus sebulan yee...target kena ada...baru leh jalan..